ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.......

ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ !!! ΤΙ ΖΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ;;;

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Καταπέλτης η Διεθνής Αμνηστία για την Ελλάδα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΡΕΖΑ TV

Τις πολιτικές άγριας καταστολής που υιοθετεί (επί του παρόντος) η κυβέρνηση ως μοναδικό εργαλείο αντιμετώπισης των οξυμμένων κοινωνικών προβλημάτων καταδικάζει απερίφραστα το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ετήσιας διεθνούς έκθεσης της οργάνωσης και την προειδοποίηση ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση οδηγεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι εκπρόσωποι της Δ.Α. αναφέρουν ειδικά για την Ελλάδα τα εξής:

Η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας εξαιτίας της διεθνούς κρίσης ωθεί στο περιθώριο ακόμα μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού -μετανάστες, πρόσφυγες, γυναίκες και άνδρες ανέργους, ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, παιδιά, μέλη μειονοτήτων.

Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2008 αποτύπωσαν με τον πιο τραγικό και οδυνηρά πρόδηλο τρόπο τις σοβαρές ελλείψεις στον μηχανισμό πρόληψης και άμβλυνσης των κοινωνικών εντάσεων, ανακούφισης των ευάλωτων ομάδων και εύρυθμης λειτουργίας του κράτους δικαίου.
Η εξαθλίωση και ο αποκλεισμός τους από τον βασικό κορμό της κοινωνίας διαχέει το φαινόμενο της φτώχειας, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους εξτρεμιστικές και βίαιες αντιδράσεις.
Ταυτόχρονα, λειτουργεί σωρευτικά η απαξίωση του μηχανισμού απονομής δικαιοσύνης, η ατιμωρησία των κρατικών λειτουργών σε περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας και η αδιαφορία για τη διεξαγωγή ολοκληρωμένων ερευνών σε υποθέσεις παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις αρχές Δεκεμβρίου, έφερε και πάλι στο προσκήνιο το μείζον θέμα της βίας και της κακομεταχείρισης πολιτών από κρατικούς αξιωματούχους, η οποία ασκείται σε καθεστώς ατιμωρησίας και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.
Ο φόνος αποτέλεσε την αφορμή να εκδηλωθούν εκτεταμένα φαινόμενα μητροπολιτικής βίας, προσφέροντας δικαιολογία για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων καταστολής. Αυτό το σύνθετο φαινόμενο της μητροπολιτικής βίας εν μέρει οφείλεται στις συσσωρευμένες επί πολλά χρόνια καταπατήσεις δικαιωμάτων.

Το τοπίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα το 2008 αμαυρώθηκε τραγικά και από τη δολοφονική επίθεση κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα και γενικής γραμματέως της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών. Μία επίθεση η οποία καταδεικνύει τις σοβαρές παραβιάσεις των εργατικών δικαιωμάτων των μεταναστριών και μεταναστών, και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων γενικότερα.
Απαξιώνοντας τις διεθνείς συμβάσεις, η χώρα μας συντηρεί το απάνθρωπο καθεστώς των φυλακών, την εξευτελιστική για την αξιοπρέπεια των γυναικών κρατουμένων κολπική εξέταση και τα -κατ' ευφημισμόν- κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. Οι συνθήκες αίτησης ασύλου και το ποσοστό απόδοσης του καθεστώτος του πρόσφυγα δεν έχουν βελτιωθεί αισθητά.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ 21ο (ΜΕΣ)ΑΙΩΝΑ
ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ,ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ....
ΖΗΤΩ Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ (που εδω που τα λέμε μπορεί ως ουτοπική χώρα να είναι καλύτερη...) ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ....ΝΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ...