ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.......

ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ !!! ΤΙ ΖΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ;;;

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Λεφτά υπάρχουν...αφού πληρώνουν οι μαλάκες....


Παραθέτω ποστ από το http://wiredandready.net/

Κύριοι,
Φαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει καταλάβει τίποτα! Θέλουν να συνεχίσουν να ξοδέυουν χρήματα, να κατασπαταλάνε σε λάθος ενέργειες, σε χαζές ενέργειες.
Ευτυχώς λόγω του προγραμμάτος διαύγειας, αρκετές τσαπατσουλιές εμφανίζονται για να τις βλέπουν οι πολίτες. Η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος  ανέρτησε την απόφαση για το εξής πρόγραμμα


"ΑΔΑΒ4ΛΜ7Λ6-43Π
Αριθμός Πρωτοκόλλου149742/771
ΘέμαΑΠΟΦΑΣΗ 55/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΈΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ν.ΕΑ.) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1 ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ 3: ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 07: ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
Τελικός ΥπογράφωνΠρόεδρος – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ -
Ημερομηνία Απόφασης26/06/2012
Ημερομηνία Ανάρτησης27/06/2012 12:33:13
Είδος ΑπόφασηςΛΟΙΠΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΦορέαςΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας
ΜονάδαΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Π.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Εάν διαβάσετε το κείμενο θα δείτε κάτι παράξενο στην 15/16!
Δηλαδή για κάτι που είναι τζάμπα και έχει ελάχιστο κόστος (facebook- twitter- Google+, twitter) το ελληνικό δημόσιο είναι διατεθιμένο να πληρώσει χιλιάδες Ευρώ- ΣΠΑΤΑΛη. Έστω ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρώπη, δεν θα ήταν καλύτερο αυτά τα χρήμματα να πήγαιναν σε σωστές ενέργειες και όχι σε χαζομάρες. Ερώτηση Ποίοι θα αναλάβουν να κάνουν λογαριασμό στο facebook για 15.252€? Ντροπή! Ντροπή. Μετά από έρευνα (ΛΟΛ) παραθέτω τα σωστά οικονομικά στοιχεία για το κόστος των παραπάνω πράξεων. Πάντως όσες φορές έχω δει παρουσίες της Ελλάδος σε εκθέσεις τουριστικές στο εξωτερικό (έχει και τέτοια το budget) ήταν όλες για να κάνουν εκδρομές κάποιοι τους δημοσίου με την γυναίκα τους (η την γκόμενα τους) και τζάμπα ταξιδάκι. Πεταμένα χρήμματα, φυσικά όχι δικά τους, αλλά των φορολογουμένων -γνωστοί και ως οι ηλίθιοι (μην γράψω χειρότερη λέξη) της υπόθεσης.

Κόστος δημιουργίαςΚόστος διαχείρησης
Δημιουργία Καναλίου Youtube0 €μηδαμινό
Δημιουργία Σελίδας Στο facebook0 €ελάχιστο
Δημιουργία λογαριασμού twitter0 €ελάχιστο
Δημιουργία Λογαριασμού Google+0 €ελάχιστο
Δημιουργία πλατφόρμας με πολυμεσικό περιεχόμενο10.000 €μικρό
Λογότυπο & Σλόγκαν2.000 €ΜΗΔΕΝ


Ντροπή! Τελικά η Ελλάδα και το πολιτικό κράτος δεν θα αλλάξουν ποτέ. Η χώρα της λαμογιάς. Εάν τα λαμογία ήταν είδος για εξαγωγή, η Ελλάδα θα ήταν παγκόσμια δύναμη. ΥΓ όσοι υποστηρίζουν ότι οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν και το “κόστος διαχείρησης” μάλλον πραγματικά δεν έχουν κάνει διαχείρηση των παραπάνω λογαριασμών. Πάντως το Wired & Ready έχει ελάχιστό κόστος διαχείρησης στο Facebook, twitter & Google+… Έλεος… Σε περιόδο που το κράτος δεν έχει μια, να πληρώνει πάλι τεράστια ποσά για μικρά έργα…

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ :

«Εισαγωγικά σημειώνεται ότι η απάντηση αφορά όσους καλόπιστα ενδιαφέρονται και θέλουν να γνωρίζουν τι έχει συμβεί για το θέμα κι όχι εκείνους που για ίδιους λόγους διακινούν συκοφαντικά σχόλια σε βάρος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Άλλωστε, ακόμα και οι προβοκάτσιες έχουν όρια. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δώσει πεντακάθαρα δείγματα γραφής για το πώς διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα και είναι πάντα ανοιχτή στη δημιουργική κριτική. Όχι, όμως, και στη λασπολογία, γι’ αυτό είναι υποχρεωμένη να αποδοκιμάσει κατηγορηματικά αυτές τις αθλιότητες και ταυτόχρονα να υπογραμμίσει την σταθερή της απόφαση να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας.  
Η αιρετή Περιφέρεια αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ένα σημαντικό κενό που αφορούσε την εν γένει εικόνα και προβολή της Περιφέρειας. Κενό που έπρεπε να αντιμετωπιστεί προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάδειξη και προώθηση της Δυτικής Ελλάδας ως τόπου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και ως τουριστικού προορισμού. Αυτή η προσπάθεια έχει ως τελικό στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την αντιμετώπιση της ύφεσης στην Περιφέρειά μας.
Για την αντιμετώπιση αυτού του κενού ελήφθησαν σειρά αποφάσεων που βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης. Ανάμεσα σε αυτές τις αποφάσεις περιλαμβάνεται και η δημιουργία των ηλεκτρονικών υποδομών και των μέσων προώθησης του τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα.
- Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η προσπάθεια;
-Τη δημιουργία και τη διαχείριση καναλιού You Tube
-Τη δημιουργία λογαριασμού και τη διαχείριση δικτύου στο Facebook
-Τη δημιουργία λογαριασμού και τη διαχείριση δικτύου στο Twitter
-Τη δημιουργία λογαριασμού και τη διαχείριση δικτύου στο Google+
-Τη δημιουργία και τη διαχείριση πλατφόρμας ψηφιακής σήμανσης με πολυμεσικό περιεχόμενο
-Τη δημιουργία λογότυπου και slogan
Οι συγκεκριμένες δράσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία κατάλληλου υλικού για χρήση στα κοινωνικά δίκτυα. Για την ακρίβεια θα δημιουργηθούν αντιπροσωπευτικές προωθητικές εικόνες και flash video που θα παρουσιάζουν τη Δυτική Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και θα υποστηρίζουν τις λοιπές προωθητικές ενέργειες του προγράμματος.
Πρόκειται για τη στοχευμένη διάχυση μιας θετικής εικόνας της Δυτικής Ελλάδας διαμέσου όλων των σύγχρονων μορφών διαδικτυακής επικοινωνίας. Επιπροσθέτως προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού profile και δημιουργία δικτύου και στα τρία κοινωνικά δίκτυα αλλά και η συνεχής, καθημερινή διαχείρισή τους.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα που έχει τριετή διάρκεια περιλαμβάνει όχι μόνο τη δημιουργία λογαριασμών, που ως γνωστόν δεν κοστίζουν, αλλά κυρίως τη δημιουργία των προωθητικών εικόνων, των flash Video και προ παντός τη συγκρότηση και την καθημερινή διαχείριση όλων αυτών των νέων δικτυακών δυνατοτήτων.
Επί πλέον προβλέπεται η δημιουργία πλατφόρμας ψηφιακής σύγκλισης. Δηλαδή μια διάταξη λογισμικού και εξοπλισμού που επιτρέπει την προβολή πολυμεσικού περιεχομένου σε τηλεοπτικές οθόνες και projectors. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας θα είναι μια χρονικά προγραμματισμένη ροή περιεχομένου που θα περιλαμβάνει video, φωτογραφίες, κείμενα, δυναμικό περιεχόμενο ιστοσελίδας, κ.α.
Παράλληλα σημειώνεται ότι για το σύνολο αυτών των δράσεων και για όλες τις επί μέρους δράσεις προκηρύσσονται δημόσιοι διαγωνισμοί. Λόγου χάριν για τη δημιουργία λογότυπου και slogan πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός, έχουν κατατεθεί πάνω από τριάντα προσφορές από όλη την Ελλάδα που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης.
Ανάλογοι δημόσιοι διαγωνισμοί θα ακολουθήσουν για όλες τις δράσεις με εκ προοιμίου δεδομένη τη δυνατότητα όλων των επαγγελματιών του χώρου να πάρουν μέρος και όλων των πολιτών να είναι πλήρως ενήμεροι.
Ενώ λοιπόν η Περιφέρεια προωθεί μια συνεκτική και πλήρη πολιτική για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας, ενώ τα πάντα συμβαίνουν με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, εν τούτοις εμφανίστηκαν κακόπιστες φωνές που απομόνωσαν τίτλους και δαπάνες επιχειρώντας να καλλιεργήσουν προβοκατόρικα την ψευδή εντύπωση ότι η Περιφέρεια σπαταλά χρήματα για να ανοίξει λογαριασμούς στο διαδίκτυο, κάτι που όλοι ξέρουν ότι δεν έχει κόστος, παραβλέποντας όμως το σύνολο των δράσεων, την συνεχή φροντίδα που αυτές απαιτούν και την τριετή του διάρκεια»
ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΕΙΣΤΕ ......