ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.......

ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ !!! ΤΙ ΖΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ;;;

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

5η ΓΟΙΟΡΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Είναι η μέρα όπου αυτοί που δεν κάνουν τίποτα για το περιβάλλον είθισται να λένε μεγάλα λόγια στο όνομα της υπεράσπισής του.Η πόλη μας δεν θα αποτελέσει εξαίρεση καθώς βασικά ζητήματα προάσπισης του περιβάλλοντος έχουν μείνει στα λόγια και τις υποσχέσεις.Το πιο σημαντικό, όπως καταδεικνύει η έκταση που πήρε τα τελευταία χρόνια, το θέα του στρατοπέδου Μαρκοπούλου έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με νέα δεδομένα και με νέα ερωτήματα…

Θα αξιοποιηθεί-ξεπουληθεί σε εργολάβους στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης;
Θα αποτελέσει οικόπεδο φιλέτο για μεγαλοκαρχαρίες εργολάβους που αφού έφαγαν ότι έφαγαν θέλουν κι άλλο;
Πόσο θα εμπαίζουν το χανιώτικο λαό οι ηγεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;
Η συμπεριφορά του στρατού θυμίζει την παροιμία «εκεί που μας χρώσταγαν μας παίρνουν και το βόδι».
Πόσο θα μας κοροϊδεύουν το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας αυτού του τόπου (Νομάρχης, Δήμαρχος, βουλευτές); Τι περιμένουν για να ικανοποιήσουν τη θέληση του χανιώτικου λαού αλλά και να υλοποιήσουν τις ειλημμένες αποφάσεις των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού και της πόλης μας (το στρατόπεδο, χώρος πρασίνου και το πολύ ένα σχολείο);Για μας η απάντηση τα παραπάνω ερωτήματα συμπυκνώνεται στα εξής:
Εδώ και τώρα το στρατόπεδο Μαρκόπουλου να δοθεί στον χανιώτικο λαό!!!
Τα ανεπανάληπτο για τα δεδομένα της πόλης μας κίνημα που δημιουργήθηκε για το στρατόπεδο αποτελεί και την καλύτερη εγγύηση ότι δεν θα μετατραπεί σε τσιμέντο!
Στην κρίση και στο ξεπούλημα των δημόσιων χώρων απαντάμε με αγώνες και αλληλεγγύη!!!
Όλοι αυτοί που στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους και της οικονομικής κρίσης μεθοδεύουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των ελεύθερων δημόσιων χώρων, θα μας βρουν απέναντί τους!
Έχοντας επίγνωση ότι αυτά που έχουμε καταφέρει τα καταφέραμε με τους αγώνες μας μέσα από διαδικασίες που αγκάλιασαν το σύνολο των φορέων και των κατοίκων της πόλης μας, έτσι θα συνεχίσουμε σε πείσμα των καιρών ν’ αγωνιζόμαστε! *
*το κείμενο είναι απο την 4η γιορτη διεκδίκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου