ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.......

ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ !!! ΤΙ ΖΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ;;;

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

«Εξαφάνισαν» τους μαθητές με κινητικές αναπηρίες

Δεκάδες μαθητές με αναπηρίες και /ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε Γενικά Γυμνάσια-Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), δεν έλαβαν φέτος -πρωτόγνωρο!- βαθμολογία πρώτου τριμήνου ή εξαμήνου, όπως όλοι οι «άλλοι» συμμαθητές τους! Πρόκειται για απίστευτο με κριτήρια στοιχειωδώς προηγμένης χώρας «φαινόμενο ντροπής», σημειώθηκε σε κάμποσες περιοχές της χώρας, σηματοδοτεί έναν... απροσχημάτιστο πλέον αποκλεισμό των αναπήρων και/ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών. Απίστευτο πλην αληθινό είναι και το «γιατί» του φετινού βαθμολογικού αποκλεισμού τους:
«Η αποψίλωση τα τελευταία χρόνια των δομών ειδικής αγωγής (σ.σ.: Τμήματα Ενταξης) που υπάρχουν στα γενικά σχολεία από ειδικευμένους στην ειδική αγωγή εκπαιδευτικούς», εξηγεί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (ΠΕΣΕΑ) Μηνάς Ευσταθίου, «έχει αποτέλεσμα την αδυναμία τους να ανταποκριθούν ακόμα και στα... στοιχειωδέστερα.
Δεν γνωρίζουν καν πώς να εφαρμόσουν το αυτονόητο δικαίωμα συγκεκριμένων μαθητικών κατηγοριών στην προφορική εξέταση! Ελέω αδαημοσύνης τούς εξωβελίζουν από τους βαθμολογικούς πίνακες ωσάν να 'ναι μαθητές αόρατοι...».
ΠΗΓΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
.......Σαν σχόλιο θα παραθέσω μια απλή εξίσωση.....
ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΑΙΔΕΙΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΝΕΟΛΑΙΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ + ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ
Να τους χαίρεστε αυτούς που ψηφίζετε τόσα χρόνια