ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.......

ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ !!! ΤΙ ΖΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ;;;

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΤO ΚΑΓΙΕΝ, ΤΟΥ ΚΑΓΙΕΝΤΟΣ, Ω ΚΑΓΙΕΝ...



Του Σ.Κασιμάτη από την Καθημερινή

Το «Καγιέν», ένα τζιπ πολυτελείας, το οποίο παράγει η Πόρσε από το 2002, κατέκτησε τη διεθνή αγορά αμέσως μόλις κυκλοφόρησε και αναδείχθηκε σε «status symbol», ιδίως στις υπανάπτυκτες κοινωνίες, όπου κανόνες και θεσμοί φυτοζωούν. Σήμερα, η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου έχει μειωθεί λόγω της κρίσης, όμως, όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, η απλή έκδοσή του διατέθηκε στην τιμή των 109.229 ευρώ. Το στοιχείο αυτό είναι χρήσιμο προκειμένου να εκτιμηθεί στις σωστές διαστάσεις του το εξής γεγονός: Μετά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του «Καγιέν», η κεντρική διοίκηση της Πόρσε διεπίστωσε -προς μεγίστη κατάπληξή της- ότι, από όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, τα περισσότερα μοντέλα είχαν πωληθεί στην Αθήνα, με δεύτερη τη Μόσχα. Τα περισσότερα, όχι σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων της Αθήνας, αλλά σε απόλυτους αριθμούς. Περισσότερα και από όσα είχαν πωληθεί στο πολυπληθέστερο και πλουσιότερο Λονδίνο! Λάβετέ το υπ' όψιν αυτό, ως ένα ψήγμα, που ίσως σας φανεί χρήσιμο, αν προσπαθήσετε να δώσετε την απάντηση στο ερώτημα γιατί οι «κακοί» Γερμανοί δεν μας βοηθούν να ορθοποδήσουμε, πληρώνοντας οι ίδιοι το βιοτικό μας επίπεδο. Γιατί μας πήρανε χαμπάρι...


ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ....

Ε ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΤΑ ΑΒΑΣΤΑΧΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΒΕΝΖΙΝΗ (ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΟ ΑΤΙΜΟ...ΟΠΩΣ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΤΟ ΜΙΛΚΣΕΙΚ) ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ.

ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΚΑΓΙΕΝ (ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΓΙΕΝ) ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ “ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ”

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΗΤΟ "Καβαλάς όσα κυβικά σου λείπουν"