ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.......

ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ !!! ΤΙ ΖΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ;;;

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΗΡΕ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΡΕΖΑ TV
Την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 9 το πρωί θα συνεχισθεί στο μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Τρίτης 9 Μαρτίου, μεταξύ ομάδων νεαρών από οργανώσεις της αριστεράς και νεαρών μελών ακροδεξιών οργανώσεων.
Η ακροαματική διαδικασία άρχισε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε με την εξέταση των 7 μαρτύρων κατηγορίας, λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ.
Όπως ανακοινώθηκε από το δικαστήριο, η δίκη θα συνεχισθεί το πρωί της Τρίτης με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, τις απολογίες των κατηγορουμένων, την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την έκδοση της απόφασης.
Οι οκτώ, όλοι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την διαδικασία του αυτοφώρου στο μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων, με τις κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής.

Ένας από αυτούς αντιμετώπιζε επιπλέον την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού φέρεται ότι απείλησε νεαρό με μαχαίρι, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού. Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες οι οποίοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στο φασισμό, ενώ μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου βρισκόταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Αργά το απόγευμα έξω από το δικαστικό μέγαρο προκλήθηκε μικρή ένταση, όταν 2 νεαροί αναγνωρίσθηκαν ως μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης και αποδοκιμάσθηκαν από το συγκεντρωμένο πλήθος που κινήθηκε προς το μέρος τους αλλά η άμεση επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα επεισόδια.
Στο μεταξύ, μηνύσεις για τα γεγονότα της Τρίτης κατέθεσαν και κάποιοι από τους κατηγορούμενους σε βάρος δύο Χανιωτών, εκ των οποίων ο ένας είναι δημοτικός σύμβουλος Χανίων και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου